Menu
Fietsen / Heuvelland / Nederland

Fietsvakantie Nederland

fietsvakantie nederland

Nederland is rijk aan zeer veelzijdige en prachtige natuurgebieden. De natuur in ons land leent zich perfect voor een heerlijk fietstocht. U vindt een labyrint aan fietspaden die u langs de mooiste plekjes brengen tijdens een geweldige fietsvakantie in Nederland!

Nederland is een fietsland

Nederland is een fietsland met ongeveer 35.000 kilometer aan fietspaden. Jaarlijks fietsen Nederlanders gezamenlijk 15 miljard kilometer. Dit zorgt ervoor dat ons land zich perfect leent voor een fietsvakantie Nederland. Maar wat is nu daadwerkelijk de reden dat Nederlanders zo graag fietsen? Ik kan u meerdere redenen geven waarom fietsen in ons land zo populair is. Zo is de fiets een makkelijk voertuig om even snel uit de garage te pakken als u een kleine boodschap moet doen bij de supermarkt, uw kind van school opgehaald moet worden of om naar uw werk te fietsen. Daarnaast fietsen we ook gewoon voor de lol, met zonnig weer maar ook met een beetje miezer. Wij Nederlanders zijn gek op fietsen. Tevens draagt het ook bij aan onze gezondheid en is fietsen veel goedkoper dan andere vervoersmiddelen.

Nederland is over het algemeen heel erg plat maar toch kent het veel bijzondere landschappen. Deze landschappen lopen uiteen van coulisselandschappen tot aan heuvellandschappen waar u meer uitdaging vindt. Bent u benieuwd naar deze bijzondere landschappen? Ontdek ze tijdens een fietsvakantie in Nederland!

fietsvakantie nederland

Fietsvakantie Nederland

Bent u ook zo’n liefhebber van fietsen en wilt u de mooie omgeving van ons land gaan ontdekken? Met ons veelzijdige aanbod op Fietsvakantie.tips vindt u vast en zeker een mooie fietsvakantie in Nederland dat voldoet aan uw wensen. Van het fietsen tussen de heuvels in Limburg naar een mooie fietstocht op één van de Waddeneilanden. Kiest u ervoor om de natuur in te duiken in bijvoorbeeld één van de Nationale Parken of gaat u liever in een pittoresk dorpje fietsen? Neem een heerlijk lunchpakketje of picknick mee voor onderweg en zoek een mooi plekje uit om even tot rust te komen. Met een fietsvakantie in Nederland worden diverse routes aangeboden, van een kleine fietstocht tot een lange fietstocht waarbij u bijvoorbeeld van hotel naar hotel fietst. Over één ding zijn we het eens: Nederland is té mooi om binnen 1 dag te ontdekken. Kies daarom voor een meerdaagse fietsvakantie in Nederland om er zeker van te zijn dat u vele mooie plekken heeft gezien.

Wilt u alvast wat inspiratie op doen voor een fietsvakantie in Nederland? Bekijk dan eens dit mooie artikel over een Fietsvakantie Veluwe!

Populaire gebieden om te fietsen

Nederland kent veel diverse natuurgebieden en landschappen. Bovendien zijn er ook een aantal Nationale Parken in ons land te vinden die zich perfect lenen voor een mooie fietstocht. Als u denkt aan een fietsvakantie in Nederland dan zal uw hoofd waarschijnlijk overstromen met ideeën of verschillende plekken die u altijd graag nog eens zou willen ontdekken. In elke provincie van ons land kunt u goed fietsen. Zo is elke provincie uniek en beschikt het weer over andere natuur. Toch zijn er in Nederland ook een aantal populaire toeristische plekken waar veel fietsliefhebbers te vinden zijn. Een aantal daarvan licht ik graag voor u uit.

De Veluwe

Bent u op zoek naar een heerlijke fietsvakantie op de Veluwe? Fiets door de mooie bossen of maak een mooie route over de prachtige hei. Dichtbij de hotels beginnen diverse routes waardoor u gelijk kunt beginnen met een prachtige fietsdag. Bepaal zelf de afstand door op de verschillende knooppunten te fietsen. Ook leuk is het wild spotten op de Veluwe. Stap vroeg het bed uit en wellicht spot u wel een wild zwijn of edelhert! 

Daarnaast vindt u in deze regio 2 Nationale Parken waar u een prachtige fietstocht kunt maken tijdens uw fietsvakantie in Nederland.

Nationaal Park de Veluwezoom
Nationaal Park de Veluwezoom is onderdeel van de Veluwe. Dit prachtige natuurgebied is ontzettend populair en dat is niet zonder reden. U vindt hier een adembenemend uitzicht, heidevelden, landgoederen, wilde dieren en nog veel meer. Voor een fietsvakantie in Nederland bent u hier dan ook zeker aan het juiste adres! U kijkt uw ogen uit op Nationaal Park de Veluwezoom en wordt helemaal verliefd op dit prachtige natuurgebied.

zwijn

Nationaal Park de Hoge Veluwe
Nationaal Park de Hoge Veluwe wordt ook wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. Bent u een echte natuurliefhebber? Dan voelt u zich hier helemaal in uw sas. De natuur is van iedereen dus voor een ieder is een prachtige fietstocht maken hier mogelijk. Ook hier geniet u van prachtige uitzichten, wilde dieren of gewoon lekker van de stilte en de rust. Let wel op: dit is het enige park in Nederland waar u een entreebewijs moet aanschaffen om het park te kunnen bezoeken.

Het Heuvelland

Zin in een actieve fietsvakantie? Het is heerlijk vertoeven in Limburg! Het bekende Zuid-Limburgse Heuvelland biedt u veel mogelijkheden voor prachtige fietstochten. Tussen de heuvels liggen overal sfeervolle Limburgse dorpjes waar u gezellige terrasjes vindt om even een lekkere Limburgse vlaai te proeven.

Daarnaast zijn er ook diverse natuurparken te vinden in Limburg. In het zuiden van Limburg treft u bijvoorbeeld de Brunssummerheide aan. Geen nationaal park maar zeker wel een bezoek waard met de fiets als u in Zuid-Limburg bent, is het Drielandenpunt. Een bezienswaardigheid om even aan te doen en natuurlijk super leuk om op 1 punt met 3 landen verbonden te zijn. Van stille landwegen tot aan historische gebouwen en pittoreske dorpjes. U komt het allemaal tegen tijdens een heerlijke fietsvakantie in Limburg.

De Waddeneilanden

Eén van Nederlands mooiste natuurgebieden is de Waddenzee met de bijbehorende eilandgroep. Een plek die razend populair is bij de fietsliefhebbers. Tijdens uw fietsvakantie in Nederland kunt u ervoor kunnen om te gaan eilandhoppen en prachtige fietstochten maken op meerdere Waddeneilanden. Dit is een perfecte manier om in relatief weinig tijd meer te zien en te ontdekken. Het leuke van eilandhoppen is dat u per eiland weer verschillende natuur en cultuur tegenkomt tijdens uw fietstocht. Want hoewel alle eilanden behoren tot de groep ”Waddeneilanden”, zijn ze stuk voor stuk anders. In Texel fietst u bijvoorbeeld langs de waddendijk en in Ameland maakt u een tocht op het prachtige Balumerstrand. Uitgestrekte duinen, prachtige weides en dennenbossen. U komt het allemaal tegen tijdens een fietsvakantie op de Wadden.

Drenthe

Wist u dat u in Drenthe kunt fietsen met vijfsterren? De provincie kent een afwisselend landschap met onder meer bos en zandverstuivingen. Wilt u op de fiets de vijfsterren van Drenthe ontdekken? Maak bijvoorbeeld een mooie fietstocht door één van de Nationale Parken. Drenthe telt drie Nationale Parken namelijk het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa.

Nationaal Park Dwingelderveld
Wist u dat dit het grootste aaneengesloten natte heidegebied van Nederland is? Het Nationale Park zit vol met verborgen schoonheid. Geniet samen met uw geliefde, familie of vrienden van een prachtige horizon. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan een schaapskooi 🐏. Echter, u kunt ook stoppen wanneer een herder met zijn of haar kudde schapen voorbij komt. U kunt voorafgaand aan uw bezoek aan het Nationale Park het bezoekerscentrum Dwingelderveld bezoeken. In het bezoekerscentrum kunt u interessante weetjes verzamelen, voordat u het nationale park betreedt.

Nationaal Park Drents-Friese Wold
Het Nationale Park is na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Fiets van het ene naar het andere hoogtepunt. Bent u een mountainbiker🚴‍♂️? Stap op uw mountainbike en cross door de bossen van het Drents-Friese Wold. Het nationale park bestaat uit maar liefst 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgrasland. Dit zijn tienduizend voetbalvelden vol belevenis. In het bezoekerscentrum kunt u kleine tentoonstellingen over het gebied bewonderen.

Nationaal Park Drentsche Aa
Door een landschap slingert de prachtige beek Drentsche Aa van ruim 28 kilometer. De beek brengt u tijdens uw fietsvakantie in Drenthe naar schitterende plekken in het park. Wist u dat nationale park maar liefst 21 dorpen en gehuchten telt? Tijdens uw fietstocht door het nationale park komt u een es- of brinkdorp tegen. Dorpen van de Drentsche Aa zijn onder meer Zuidlaren, Grolloo, Orvelte en Annen. Elk dorp is een bezoek waard. De dorpen bestaan uit authentieke Saksische boerderijen, oude panden en straten en brinken. Verder kunt u plaatsnemen bij één van de gezellige restaurants of één van de leuke winkeltjes bezoeken.

De Achterhoek

In de Gelderse Achterhoek komen fietsliefhebbers zeker aan hun trekken. Bent u op zoek naar een mooie fietsvakantie in Nederland in de natuur? Dan bent u in de Achterhoek aan het juiste adres! De Achterhoek kenmerkt zich door het zogenaamde coulisselandschap. Een glooiend landschap van akkers, weiden, beekjes en bossen. Maar ook zijn er veel boerderijen met veel land te vinden. Bovendien komt u bijzondere flora en fauna tegen onderweg. In de Achterhoek kunt u niet alleen terecht voor de natuur maar hier kunt u ook cultuursnuiven. Bezoek bijvoorbeeld Hanzestad Deventer of Doesburg! Meer weten over deze prachtige regio? Neem eens een kijkje op Achterhoeks.nl!

TOP 5 Populaire Fietsvakanties in Nederland

Site TIP Fietsvakantie.tips

Naast deze 5 TIPS zijn er nog genoeg andere mooie arrangementen te vinden voor een mooie fietsvakantie in Nederland. Speciaal voor de fietsliefhebbers kunt u een kijkje nemen op onze website Fietsvakantie.tips.

Op onze website kunt u gemakkelijk een geschikte fietsvakantie in Nederland vinden door te zoeken op ”bestemming”. Zo kunt zoeken op provincie, regio en plaats! Daarnaast kunt u ook een budget ingeven waardoor de fietsvakanties binnen uw budget naar boven zullen komen. Heeft u uw wensen duidelijk in kaart maar heeft u geen idee waar u zou moeten beginnen met zoeken? Of wilt u gewoon graag advies over mooie arrangement?

Neem dan contact op met onze afdeling reserveringen via het telefoonnummer 0031-885405805 en zij helpen u graag verder met het vinden van een mooie fietsvakantie in Nederland!

Met fietsende groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl